22 Ekim 2009 Perşembe

MISIRLI EKMEK


Malzeme:
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı mısır konservesi


Ekmek makinesi kazanına su, tuz, şeker ve sıvıyağ konur. Üzerine un elenir ve maya eklenir. Ekmek kazanı makineye yerleştirilip kapağı kapatılır. Uygun proğram seçilerek makine çalıştırılır. ( ekmek rengi orta koyulukta ve 1 kg. ağırlıktaki proğram
seçilir. Genellikle 1 noçlu proğram ve pişirme süresi de yaklaşık 3 saat civarındadır)
Makinenin zil sesi duyulduğında mısırlar ilave edilir ve ekmek piştikten sonra ızgara üzerine alınır ve soğuduktan dilimlenir, servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.