27 Ekim 2009 Salı

KÜNCÜLÜ EKMEK


Malzeme:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
küncü (kabuklu susam)

Malzeme ile hamur yapılır ve mayasının gelmesi için üzeri örtülerek ılık yerde bekletilir. mayasının gelmesi için hamurun 2 kat kabarması gerekir. Hamur açılacak yere az un serpilir ve mayası gelen hamurlardan 8 tane beze yapılır üzeri bir bez ile örtülerek 10 dakika bekletilir. İlk yapılan bezeden başlamak üzere önce avuç içinde şekil verilir daha sonra hamur açılan yerde büyütülür. Tüm bezeler açıldıktan sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve küncü serpilir. 175 C derecedeki fırıda pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.