Malzeme:
4 dilim bayat ekmek
önceden kalan kuru fasülye yemeği
1 kase Okyay Tahin
3 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı ılık su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz - maydanoz
Ekmekler küp kesilerek cam tepsiye dizilir ve 200 C derecede 15 dakika fırınlanır. Tahin, tuz, ılık su ve limon suyu ile karıştırılır. Rendelenen sarımsaklar limonlu tahine ilave edilir. Isınan ekmeklerin üzerine sıcak haldeki fasülye suyu ile birlikte yayılır. Fasülyenin üzerine tahin ilave edilir. Kırmızı pul biber yağda kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir ve beklemeden servis yapılır.
Afiyet Olsun.
4 dilim bayat ekmek
önceden kalan kuru fasülye yemeği
1 kase Okyay Tahin
3 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı ılık su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz - maydanoz
Ekmekler küp kesilerek cam tepsiye dizilir ve 200 C derecede 15 dakika fırınlanır. Tahin, tuz, ılık su ve limon suyu ile karıştırılır. Rendelenen sarımsaklar limonlu tahine ilave edilir. Isınan ekmeklerin üzerine sıcak haldeki fasülye suyu ile birlikte yayılır. Fasülyenin üzerine tahin ilave edilir. Kırmızı pul biber yağda kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir ve beklemeden servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Tarsus Sanat Derneğin'de geleneksel "Vartavit" gecesinde Dr.M.Rifat Kıral'ın yaptığı vartavit oldukça lezzetlidir.
Yemeğin orijinalinde bayat ekmek ve önceden kalan kuru fasülye yemeği kullanılır. Taze ekmek ve haşlanmış fasülye ile de yapılmaktadır.
kalan kuru fasulye yemegini degerlendirmek için çok güzel bir yöntem.
YanıtlaSilevet aynı zamanda farklı lezzette bir yemektir. Deneyebilirsiniz. Sevgiler :-))
YanıtlaSil