Malzeme:
6 ad.patates
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Hünkar kebabı için;
1 kg.kuşbaşı et
2 ad.köy biberi
1 ad. kuru soğan
3 ad.domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber - kimyon
Soğan küp doğranarak yağda pembeleşene kadar kavrulur. Kuşbaşı et yıkanır ve soğanlara ilave edilir. Etler suyunu salıp çektikten sonra kavrulur. Domates salçası ilave edilerek karıştırılır.Tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir. Köy biberleri yıkanıp küçük doğranır ve etlere eklenir. Domateslerin kabukları soyulur küp doğranır ve etlere ilave edilir. Kısık ateşte domates suyu çekilene kadar pişirilir.
Diğer taraftan patatesler haşlanır. Ilıması beklenir. Kabukları soyulur ve blenderla püre haline getirilir. Tereyağı eritilir. Püre haline gelen patates ilave edilir Süt azar azar aklenerek bir yandan karıştırılır. Sütün tamamını ilave ettikten 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir. Ocaktan aldıktan sonra servis tabağına patates püresi ve üzerine hünkar kebabı konularak sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
bayılırım hünkar begendiye.ellerine saglık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Eylemciğim.Sevgiler :-))
YanıtlaSil