Malzeme:
1 kg. yeşil incir
7 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2 nohut kadar limon tuzu
İncirler kürdan yardımıyla delinir. Bir tencerey su konur ve inciler 2-3 dakika kaynatılır ve su ılıdıktan sonra su boşaltılır. Bu işlemi 3 kez yaptıktan sonra incirler süzgece alınarak süzülür.
Su ve şeker kaynatılır süzgeçteki incirler avuç içerisinde hafif sıkılarak tencereye atılır. Köpüğü alınır. Reçel kıvamına gelince limon tuzu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılarak sıcak halde kavanoza konur ve ters olarak 1 gün bekletilir. Kahvaltı masasına gelene kadar serin bir yerde muhafaza edilir. Afiyet Olsun
bu sene yapmayı çok istedim ama yeşil incir bulamadım maalesef.ellerine saglık.
YanıtlaSilUmarım önümüzdeki sene yaparsınız. Sevgiler :-))
YanıtlaSil