
Malzeme:
1 kg. hamsi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
1 ad.balık tavası
Temizlenmiş hamsiler bol su ile yıkanır. Süzgece alınır. Tava içerisine
baş kısımları kenara gelecek şekilde dizilir. Orta boşluğa da yerleştirilir. ( 1 kg. hamsiden 3 tava hazırlanır. )Üzerine tuz ekilir. Yağ 1 çorba kaşığı gezdirilir ve kapağı kapatılıp ocağa konur. Bir tarafı kızaran hamsiler kapağı kapalı şekilde yağı akıtılır ve ters çevrilerek kapağın üzerine alınır. Akıtılan yağ tavaya tekrar konur . Kapak üzerindeki balık tavaya kaydırılır ve diğer taraf
kızartılır.Kalan hamsiler de aynı şekilde birer kaşık yağ ile kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

balıgı pek sevmesemde efe yesin diye yemek zorunda kalıyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilAma Balık yenir Eylemciğim. Efe yesin sen de ye lütfen. ;-))
YanıtlaSil