1 paket tavuk but
1 ad.patates
2 ad.soğan
3 ad.köy biberi
2 ad.domates
1 ad.patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber
2 ad. fırın poşeti
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
su
Tavuk yıkanır. Un sirke ve su karıştırılarak tavuklar bu unlu karışımda diğer malzemeler yazırlanana kadar bekletilir.
Patatesin kabuğu soyulur, parmak doğranır ve yıkanır. Soğanlar soyulup iri doğranır. Patlıcan alacalı soyulur parmak doğranır ve patlıca, patates, doğranmış biber, soğan,karabiber ve tuz harmanlanır. Tavuk süzgece alınır ve suyu süzülür. Harmanlanan harç ile karıştırılarak poşetlere bölüştürülür. Poşetin ağzı kapatılır ve çatal yardımıyla bir kaç yerden delinir.
200 C derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirilir.
200 C derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.