18 Ekim 2009 Pazar

BİBERLİ PATATES


Malzeme:
5 ad.patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
8-10 dal maydanoz
tuz

Patatesler soyulup küp doğranır ve yıkanır. Bir tencerede su kaynatılır. Patatesler 1-2 taşım kaynatılarak soğuk suyun içine atılır. Sudan alınıp süzgeçte süzdürülür.
Tuz ve kırmızı pul biberle harmanlanır. Elektrikli tavanın içine patatesler konur üzerine yağ gezdirilir ve kapağı kapatılır. Kısık derecede ara sıra ahşap kaşıkla karıştırılarak kızartılır. Piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.