8 Ekim 2009 Perşembe

GÜVEÇTE PATLICAN KEBAP





















Malzeme:
5 ad. patlıcan
1/2 kg.kuşbaşı et
1 baş sarımsak
6 ad.domates
4 ad.köy biberi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - kimyon - karabiber
4 kişilik kapaklı toprak güveç

Patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suya konur. Kuşbaşı etler yıkanır ve güveçin tabanına yerleştirilir ve tuzlanır. Üzerine patlıcanlar dizilir ve tuz ekilir. Soyulan sarımsaklar patlıcanların üzerine döşenir. Köy biberleri 2 er cm. doğranıp yıkanır ve sarımsakların üzerine konur. Kimyon ve karabiber ekilir. Domatesler yıkanır ve kabukları soyularak küp doğranır. Biberlerin üzeri domatesle kapatılır. Tuz , karabiber ekilir ve yağ gezdirilip kapağı kapatılır ve kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Piştikten sonra 10 dakika demlendirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.