Malzeme:
1 kg. Tarsus beyazı üzümü
1 su bardağı su
1 nohut kadar limon tuzu
Üzümler salkımlarından ayıklanarak iyice yıkanır ve süzgece konup süzülür. Derin bir tencereye üzümlerin yarısı konur ve üzerine şekerin yarısı ilave edilir. Kalan üzümler şeker üzerine yerleştirilir ve kalan şeker de üzüm üzerine konur. Bir gece bekletilir.
Ertesi gün şekerli üzümlere su ilave edilerek kısık orta hararetteki ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Üzerinin köpüğü alınır ve limon tuzu ilave edilir 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır. Üzerine tül şemsiye örtülerek bir gün güneşlendirilir. Kavanoza konur ve serin bir yerde muhafaza edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.