14 Ekim 2009 Çarşamba

NEKTARİNLİ PAY


Malzeme:
3 ad. yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1 ad. nektarin
Oda sıcaklığında yumurta bir kap içerisine kırılır. Şeker ilave edilip mikserle çırpılır. Sıvıyağ, süt ve limon suyu eklenir. Vanilya ,un, kabartma tozu ve limon rendesi ilave edilir. Fırın 150 C derecede ısıtılır. Nektarin soyulur ve arzu edilen şekilde ince dilimlenir. Harç cam fırın tepsisine (30 X 30 ebatlarında) dökülür. Üzerine nektarinler dizilir fırın ısısı 175 C dereceye çıkarılır ve 30 -35 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra dilimlenir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.