Malzeme :
1 kg.böğürtlen
700 gr.şeker
1 nohut büyüklüğünde limon tuzu
Böğürtlenler bol suda yıkanarak süzgece alınır. Suyu süzülen böğürtlenler bir tencereye konur ve üzerine şeker ialve edilir. Bir gece şekere yatırılır.
Sulanmış olan böğürtlen ocağa konur ve kısık ateşteki ocakta 5 dakika kadar kaynatılır. Tahta kaşıkla ancak 1-2 kez dikkatlice karıştırılır. Kaynarken üzerindeki köpükler alınır. Limon tuzu ilave edilir ve 2 dakika daha kaynatılır. Ocaktan aldı ktan sonra üzeri tül şemsiye ile kapatılır ve 2-3 gün güneşlendirilir. Kıvamlanınca kavanoza koyup serin bir yerde muhafaza edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.