16 Ekim 2009 Cuma

KAYMAKLI FIRIN BÖREĞİ


Malzeme:
6 ad. hazır yufka
200 gr.lor
300 gr. yoğurt ya da süt kaymağı
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 şişe maden suyu

Maydanoz yıkanıp ince kıyılır. Lor, 200 gr.kaymak ve maydanoz karıştırılır. Diğer yandan derin bir kapta süt, sıvıyağ, maden suyu ve 100 gr.kaymak mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bir bütün yufka kenarları tepsi dışına taşacak şekilde serilir. Üzerine kaşıkla sıvı harç konur. 2. yufka tepsi ebatlarında olacak şekilde kenarları kesilir. Orta kısmı tepsiye yayılır. Kesilen kenarlar sıvı harcın içine batırılıp tepsiye yayılır. 3. yufka da aynı şekilde yapılır ve kaymaklı penir üzerine yayılır. Kalan 3 yufka da aynı şekilde sıvı harç ile bulanıp üzerine yaylır. En alttaki yufka kenarları içe doğru kapatılır ve kalan sıvı harç üzerien gezdirilir. Bir gün buzdolabında bekletilir. 200 C derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.