24 Ekim 2009 Cumartesi

YOĞURTLU KARNABAHAR PANE


Malzeme:
1 ad. karnabahar
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
tuz, karabiber
kızartma yağı
Sos için;
200 gr.yoğurt
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber
maydanoz
Karnabahar çiçekleri dal dal ayrılıp yıkanır. Su kaynatılarak karnabaharlar 10 dakika haşlanır ve süzgece alınır. Diğer taraftan yumurta, tuz, karabiber ve maden suyu karıştırılır. Un ilave edilir. Karnabaharlar yumurtalı karışıma bulanıp galeta ununa batırılır ve kızdırılan yağda kızartılır. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır. Servis tabağına dizilir. Sarımsaklar soyulup rendelenir. Yoğurt ile karıştırılır. Karnabaharların üzerine gezdirilir. Pul biber serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.