20 Ekim 2009 Salı

HAMSİ TAVA



Malzeme:
1 kg. hamsi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

1 ad.balık tavası

Temizlenmiş hamsiler bol su ile yıkanır. Süzgece alınır. Tava içerisine
baş kısımları kenara gelecek şekilde dizilir. Orta boşluğa da yerleştirilir. ( 1 kg. hamsiden 3 tava hazırlanır. )Üzerine tuz ekilir. Yağ 1 çorba kaşığı gezdirilir ve kapağı kapatılıp ocağa konur. Bir tarafı kızaran hamsiler kapağı kapalı şekilde yağı akıtılır ve ters çevrilerek kapağın üzerine alınır. Akıtılan yağ tavaya tekrar konur . Kapak üzerindeki balık tavaya kaydırılır ve diğer taraf
kızartılır.
Kalan hamsiler de aynı şekilde birer kaşık yağ ile kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. balıgı pek sevmesemde efe yesin diye yemek zorunda kalıyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Ama Balık yenir Eylemciğim. Efe yesin sen de ye lütfen. ;-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.