21 Ekim 2009 Çarşamba

VARTABİ


Malzeme:
1 çay bardağı kuru fasülye
100 gr. Okyay Tahin
2 limon suyu
1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ılık su
1 yumurta
3-4 yaprak maydanoz
tuz
Fasülye yıkanıp akşamdan ıslatılır. Sabah haşlanıp suyu süzülür ve soğuması için bir kenara bırakılır. Tahin, ılık su ve limon suyu ile karıştırılır. İçine sarımsak rendelenir. Tuz ilave edilir ve haşlanmış fasülye ile karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine soğan piyazlık doğranır. Yumurta alakok haşlanarak ince dilimlenir ve salata üzeri süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. bu antalyanın piyazına benziyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.ewet Eylemciğim, aradaki tek fark Antalya piyazına sarımsak konmaması. Sevgiler ;-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.