Malzeme:
3 ad.yufka
2 ad.yumurta
6 ad.taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
5 ad.patates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
karabiber
125 gr.margarin veya sıvıyağ
1 şişe maden suyu
Patatesler haşlanarak rendelenir. Yumurtalar haşlanıp patateslere küp doğranarak ilave edilir. Yeşil soğan, nane ve maydanoz ayıklanır ve yıkanıp ince kıyılır, pataeslere ilave edilir. Kırmızı pul biber, tuz, karabiber ilave edilerek harç hazırlanır. Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Bölünen kısmına harç konup bol olarak rulo yapılır. 30-35 cm. çapındaki cam fırın tepsisinin içi fırça yardımıyla yağlanır. Sarılan yufka tepsinin ortasına konur ve kendi çevresinde çevrilir. Her bir parça rulo yapılıp ilave edilir. Tepsinin tamamını kapladıktan sonra üzerine eritilmiş margarin veya sıvıyağ gezdirilir ve 1 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine maden suyu dökülerek 180 C derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.