6 Ağustos 2009 Perşembe

TARSUSİ KAHVE



Malzeme:
2 tatlı kaşığı Gar kahvesi
2 kahve fincanı su
2 ad.küp şeker (arzuya bağlı)

1 ad.bakır cezve
2 ad.Tarsusi bardak

Bakır cezveye su ve kahve konur. Şeker ilave edilir ve karıştırılır. Cezve kısık ateşe oturtulur. Üzeri köpüklenince, köpük bardaklara paylaştırılır. Tekrar ocağa alınır ve kaynatılır. Bardaklara dökülüp çikolata ile servis yapılır.

Yolunuz Adana'ya düşerse çifte kavrulmuş Gar kahvesinden mutlaka alıp denemelisiniz.
Tarsus'a gittiğinizde mutlaka Tarsusi kahve içmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.