Malzeme:
1 ad.bostan patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
kızartma yağı
tuz-kırmızı pul biber
Patlıcan alacalı soyulur. 1 cm. kalınlığında doğranır ve yıkanıp kaynar suda 4-5 dakika haşlanır. Süzgeçte süzdükten sonra tuzlanıp una bulanır ve kızdırılan yağda her iki tarafı kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Yağını havluya bıraktıktan sonra servis tabağına alınır. Rendelenen sarımsak yoğurt ile karıştırılır. Patlıcanların üzerine konur. Zeytinyağında kızartılan pul biber de üzerine gezdirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.