29 Ağustos 2009 Cumartesi

YOĞURTLU HALEP DOLMASI

Malzeme:
15 ad.kurutulmuş topak patlıcan
200 gr. kuzu kıyma
50 gr.kıyılmış kuyruk yağı
1 su bardağı pirinç
3 ad. domates
tuz-karabiber

Üzerine:
1 kase yoğurt
kırmızı toz biber
1 diş sarımsak

Patlıcanlar ılık su ile yumuşayana kadar ıslatılır. Pirinç yıkanır. Domates kabukları soyulur ve küp doğranır. Kıyma, kuyruk yağı, tuz, karabiber, pirinç ve domates karıştırılır. Yumuşayan patlıcanların suyu sıkılır ve içleri doldurulup yağlı kağıt konmuş tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir. Patlıcanların yarısına kadar su doldurulur. Su kaynadıktan 40 dakika sonra ocaktan alınarak suyu boşaltılır. Tabağa alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve kırmızı toz biber serpilip sıcak servis yapılır.
(Tarsus Mutfağında yapılan bir yemektir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.