22 Ağustos 2009 Cumartesi
BİCİ BİCİ - ABİCİ
Malzeme:
5 çorba kaşığı buğday nişastası
7 su bardağı su
1 su bardağı süt
mercimek büyüklüğünde şap
1 tatlı kaşığı gül suyu
kırmızı şeker boyası
pudra şekeri
rendelenmiş ya da kırık buz
Su, süt ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Altı ıslatılan cam kabın içerisine dökülüp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutulur.
Soğuduktan sonra üzerine şeker boyası ve gül suyu konulup baklava dilimi şeklinde dilimlenir. Tabaklara alınır ve üzerine kırık veya rendelenmiş buz ile pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Tarsus'ta yaz sıcağında bulabileceğiniz hafif bir tatlı türüdür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.