7 Ağustos 2009 Cuma

SULU PATATES

Malzeme:
6 ad.patates
300 gr.kuşbaşı et
3 ad.köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba zeytinyağı
tuz - karabiber - kimyon

Patatesler soyulup yıkanır ve su içerisinde bırakılır. Kuşbaşı etler yıkanır 1 fincan su ile tencereye konur. Tuz, karabiber, kimyon ilave edilir. Suyunu çekince yağ konup kavrulur. Sulandırılmış salçalar eklenir. Biberler doğranır yıkanır ve tencereye konur. Tencereyi sallamak suretiyle 2-3 dakika karıştırılır. 3 su bardağı su ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşak bir hal alana kadar pişirilir. Ateşi söndürdükten sonra 10 dakika demlendirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.