Malzeme:
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı Okyay Tahin
1 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Kuş üzümü yıkanıp ıslatılır. Yağ, şeker, tahin ve pekmez karıştırılır. Yumurta ve yoğurt ilave edilir. Tuz, tarçın ve süzgeçte suyu süzülen kuş üzümü eklenir. Karbonat ve un elenerek hamur yapılır. Hamurun üzeri yağlı kağıt ile kapatılıp buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine 2 cm.aralıkla dizilir. 200 C derecedeki fırında 10-15 dakika kadar pişirilir ve soğuduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.