18 Ağustos 2009 Salı

DOMATES EZMESİ


Malzeme:
2 ad.domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
5-6 sap maydanoz
1 ad.kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ad.yeşil biber
tuz
tane ceviz
Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve 2 sap ayrılır. Domatesler soyulur iri doğranır. Soğan soyulup yıkanır bir kaç parçaya bölünür. Domates, yeşil biber, soğan ve maydanoz rondoda çekilir, derin bir kabın içerisine alınır. Sarımsak rendelenir. Salça, pul biber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzerine maydanoz kıyılır ve ceviz ile süslenip konuklara sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.