30 Ağustos 2009 Pazar
CALZONE (KAPALI PİZZA)
Malzeme:
4 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç malzemesi:
1 ad. sosis
1 kangal sucuk
5 ad. siyah zeytin
5 ad.biberli yeşil zeytin
1 ad.köy biberi
1 ad.domates
dağ kekik
1 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yapılarak mayasının gelmesi beklenir.
Hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır. Siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır, domates soyulup küük doğranır. Sosis, sucuk küçük doğranır ve diğer tüm malzeme karıştırılır.
Mayası gelen hamur az yağlanmış cam tepsiye yayılır. İç malzeme üzerine yayılır. Tepsi büyüklüğünde bir hamur açılıp üzerine kapatılır. Kenarları yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 180 C derecedeki fırında pişirilir.
(Bu malzeme ile 25 cm.çapındaki 2 tepsi calzonne yapabilirsiniz. Ya da daha küçük yaparak büyük bir tepside pişirebilirsiniz.)
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.