5 Ağustos 2009 Çarşamba

KANDİL ÇÖREĞİ

ö
Malzeme:
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 kahve kaşığı toz maya
1/2 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı küncü
Süt, oda sıcaklığındaki margarin, zeytinyağı, pudra şekeri, tuz, mahlep, yoğurt, yumurta ve maya karıştırılır. Un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. ( Un azar azar ilave edilip hamur yapılır un az gelirse ilave edilmelidir.) Hamurun üzeri yağlı kağıtla kapatılarak ılık bir ortamda yaklaşık 1,5 saat (mayası gelene kadar) kadar bekletilir.
Hamurun mayası gelince cevizden daha büyük parçalar alınıp rulo yapılır. Küncüye batırılıp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 3 cm.aralıkla dizilerek 180 C dercedeki fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.
Bugün kandil olduğu için kandil çöreği yapıp ev halkına ve konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İyi kandiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.