2 Ağustos 2009 Pazar

BRETZEL


Malzeme:
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı veya margarin
1 fincan su
Üzerine;
1 yumurta sarısı
çörekotu
tuz
Oda sıcaklığındaki yağ, un ve su karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur 1 saat dinlendirilir. 1 saat sonra hamur 20 eşit parçaya bölünür. 20 cm. uzunluğunda yuvarlanır. çift simit şekli verilerek yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu ve az tuz ekilip 180 C derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.