
Malzeme:
7 kg.kırmızı erik
2 su bardağı su
4 kg.şeker
Erikler bol su ile yıkanır. Derince bir tencereye su ilave ederek konur. Erikler yumuşak bir hal alıp eriyene kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdekleri ayrılır. Bez torba içerisine dökülür. Altına bir tencere konur ve torba yüksek bir yere asılır. Bir gece bu şekilde bırakılır.
(Akan erik suyu bir kaç dakika kaynatılarak erik ekşisi elde edilir. Sıcak halde kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır. Bir müddet ters çevrili olarak bekletilir. Yaklaşık 1 lt.lik 5 kavanoz erik ekşisi çıkacaktır. )
süpperrrr...!!!!
YanıtlaSilbu erik ağacı sizde olduğu sürece daa neler neler yaparız :)))
lütfen iyi davranın ağacınıza emi.!??
ewet canım sayende eriğin bir çok çeşitini denemiş bulunuyorz.
YanıtlaSil