23 Ağustos 2009 Pazar

CEVİZLİ MAKARNA

Malzeme:
1 paket papyon makarna
1 su bardağı ceviz
1 ad.domates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Haşlamak için;
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
su

Makarna su, süt, sıvıya ve tuz ile haşlanıp süzgece konur ve üzerine soğuk su gezdirilir. Diğer taraftan tencereye yağ , soyulmuş ve küp doğranmış domates ile tuz ilave edilerek domates pişirilir. Haşlanmış makarna eklenerek karıştırılır. üzerine kırık ceviz, ayıklanıp yıkanmış, kıyılmış maydanoz konur ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.