Malzeme:
1 su bardağı pilavlık bulgur
7-8 ad.domates
4 ad.köy biberi
2 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz -karabiber- kimyon
Soğanlar piyazlık doğranır. 2 kaşık yağda pembeleşene kadar kavrulur. Biberler doğranıp ilave edilerek az kavrulur ve domatesler yemeklik doğranır tencereye konur. Domates suyunu çekene kadar pişirilir. Bulgur yıkanıp süzgeçte süzülür. Tencereye ilave edilerek üzerine 2,5 su bardağı su, tuz, kimyon ve karabiber konur. Diğer taraftan 1 yemek kaşığı yağda şehriye pembeleştirilip tencereye konur ve kaşıkla 1 kez karıştırılır. Kapağı kapatılır ve suyunu çekince üzerine kağıt havlu konur, 10 dakika kadar demlendirilir. Karıştırılıp sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.