12 Ağustos 2009 Çarşamba

SANDAL SEFASI

,

Malzeme:
6 ad.bıldırcın patlıcan
250 gr.kuşbaşı et
2 ad.domates
3 ad.köy biberi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
kızartma yağı
kaşar rendesi


Suyu için;
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı





Patlıcanların yeşil kısımları ayıklanır ve yıkanır. Kabukları soyulmadan ortadan yarılır ve kızartılır. Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine konularak fazla yağı alınır ve fırın kabına dizilir. Diğer taraftan kuşbaşı et yıkanır. Yağ, tuz, şeker ve karabiber ilave ederek et suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Domates yıkanıp soyulur küp doğranır. Biberler yıkanıp biderleri ayıklanıp doğranır ve domatesle birlikte ete ilave edilir. Patlıcanlar yarık kısımdan az açılarak üzerine pişen etlerden yerleştirilir ve salça sıcak suyla karıştırılıp zeytinyağı ile birlikte üzerine gezdirilir. 200 C derecedeki fırına sürülür. Piştikten sonra üzerine kaşar rendesi konur ve sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.