17 Ağustos 2009 Pazartesi

GÜL BÖREĞİ


Malzeme:
3 ad.yufka
100 gr.beyaz peynir.
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ



Peynir rendelenir. Ayıklanan yıkanan maydanoz kıyılır ve peynirle karıştırılır. Yufkalar ortadan ikiye kesilir. Fırça ile üzerine yağ sürülür. Peynir altı eşit miktara bölünür ve her bir yufka yağlanarak kenarları bükmeden bol sarılarak rulo yapılır.
Rulo yaptıktan sonra gül şekli verilerek sarılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine6 ad. börek dizilir. Üzerine fırça ile yağ sürülür ve 175 C dercedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.