21 Ağustos 2009 Cuma

ÇAM FISTIKLI PATLICANLI PİLAV

Malzeme:
1 su bardağı pirinç
2 ad.patlıcan
1 çorba kaşığı çam (dolma ) fıstığı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
kızartma yağı

Pirinci ıslamak için;
1 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu ( ya da 1 mercimek büyüklüğünde limon tuzu)
tuz

Pirinç yıkanır. Tuz, limon suyu ilave edilerek sıcak su ile su soğuyana kadar ıslatılır. Pirinç ıslanırken patlıcan alacalı soyulur, küp doğranarak yıkanır ve süzgeçte süzüldükten sonra tuzlanır. Kızartma yağı kızdırılarak patlıcanlar kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınır.
Pirinç süzegece alınıp üzerine su gezdirilir. Pilav tenceresine yağ konur ve pirinç az kavrularak üzerine 1 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir. Kızartılan patlıcanların da yarısı konur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatılarak demlendirilir. Pilav kaşıkla üzeri az bastırılarak bir kaseye konur. Kase servis tabağına ters çevrilir. Kalan patlıcanlar tabağın çevresine serpilir. Tava içerisinde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çm fıstıkları pembeleşene kadar kavrulup pilavın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.