24 Ağustos 2009 Pazartesi

LAVAŞLI BİFTEK KEBABI


Malzeme:
1 kg. biftek
İri kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
lavaş ekmek
Biftekler inceltilerek yıkanıp süzülür. Tek tek tuzlanarak geniş bir tavaya ya da elektrikli pizza tavasına konur. Üzerine yağ gezdirilir ve kekik serpilerek ocak yakılır. Biftekler suyunu salıp çekince yağda her iki tarafları kızartılır. Piştikten sonra 1 ad. lavaş üzerlerine kapatılır ve yağla bulanır. Servis tabağına yağlı kısmı üste gelecek şekilde lavaş yerleştirilir. üzerine biftekler dizilir. Bir lavaş daha alınır ve tavada yağlanır bifteklerin üzerine kapatılarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.