28 Ağustos 2009 Cuma

KUŞBAŞI SOTELİ MAKARNA


Malzeme:
1 paket makarna
1/2 kg.kuşbaşı et
2 ad. domates
3 ad.köy biberi
1 ad.kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz- karabiber- kimyon

Haşlamak için
3 lt. su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
tuz

Su, süt, tuz ve yağ tencereye konur ve su kaynayınca makarna içine atılır ara sıra karıştırılarak haşlanır. Haşladıktan sonra süzgece alınarak üzerine soğuk su gezdirilir.
Kuşbaşı yıkanır, tencereye konur, tuz,karabiber, kimyon ilave edilir ve orta ısıdaki ocakta suyunu salıp çekene kadar pişrilir. Biberler küçük doğranır. Domateslerin kabuğu soyulup küp doğranır. Soğan küp doğranır. Suyunu çeken etlere 1 çorba kaşığı yağ ilave edilir ve çevrilir. Soğan eklenir ve birlikte kavrulur. Biberler ilave edilir, bir iki çevrilir. En domatesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Bir başka tgencereye 2 çorba kaşığı yağ konur. Yağ kızdırılır.Makarnalar yağda çevrilir ve servis tabağına alınır. Üzerine kuşbaşı etler konur ve sıcak olarak servise sunulur.

2 yorum:

  1. ellerine saglık.biz makarnayı domatesli sevsekte senin tarifde denenecekler listesine alındı.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.Denerseniz sevinirim. şimdiden afiyet olsun. sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.