Malzeme:
1 ad.polorosso
1 ad.domates
2 çorba kaşığı mısır konservesi
1 ad.köy biberi
1 çorba kaşığı kapari
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı erik ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Polorosso doğranır ve suya konarak tatlandırılır. Polorosso tatlandıktan sonra süzgece alınarak suyu süzdürülür. Domates yıkanır ve soyularak doğranır. Köy biberi yıkanır ve doğranır. Polorosso salata tabağına alınır. Üzerine doğranmış domates, biber, mısır ve kapari konur. Tuz ekilir. Zeytinyağı, hardal ve erik ekşisi iyice karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilir ve servise sunulur.
Bir hindiba çeşiti olan polorossonun acı bir tadı olduğundan tatlandırıldıktan sonra kullanılmalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgili Eylem,
YanıtlaSilPolorosso, kırmızı aysberg olarak da biliniyor. Kıvırcık marulun mürdüm (kırmızı olarak söylense de)renginde olanı "lolorosso" , aysberg marulun mürdüm renginde olanına ise "polorosso" deniyor.
Lahanayı da andırıyor.Ancak hindiba türü bir yeşilliktir.
Yorumlar için teşekkür ederim.Sevgiler