11 Ağustos 2009 Salı
KAKAOLU PUDİNG
Malzeme:
750 ml.süt
2 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 ad. yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 limon rendesi
Toz şeker, un, yumurta ve kakao karıştırılır.Süt azar azar eklenirken bir yandan da karıştırmaya devam edilmelidir. Sonra boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilerek pişirilir. Limon rendesi ilave edilir. Kaselere doldurulur üzerine misket çikolata konur. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenip soğuk servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.