19 Ağustos 2009 Çarşamba

ETLİ BİBER DOLMASI



Malzeme:
25 ad.yeşil dolma biber
250 gr.yağlı koyun kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 ad.domates
1 demet maydanoz
tuz-karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı



Biber açıcı ile biberlerin şapkaları çıkarılır. Biberler ve şapkaları yıkanır. Diğer taraftan pirinç yıkanır. Kıyma, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. Domatesler soyulur ortadan kesilerek suyu çıkarılır. Küçük doğrnıp pirince ilave edilir.
Haşlanmış nohut ve yağ konur karıştırılıp biberler doğlurulur. Üzerlerine şapkaları kapatılır ve tencereye oturtulur. Biberlerin yarısını geçecek kadar su konur. Tuz ve az yağ ilave ederek orta ateşte kaynadıktan 35 dakika sonra altı söndürülür. Tencerenin tutacakları alimünyum kağıt ile sarılarak önceden ısıtılmış 200 C derecedeki fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Suyu dökülür ve sıcak servis yapılır.
Eğer fırınlanmayacaksa 45 dakika sonra ocaktan alınıp 5-6 dakika sonra suyu boşaltılıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.