13 Ağustos 2009 Perşembe

HASAN PAŞA KÖFTESİ


Malzeme:
500 gr.kıyma
1 ad.kuru soğan
1 ince dilim bayat ekmek içi
karabiber-kimyon-tuz
Püre için;
3 ad. patates
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
tuz
Sos için:
kaşar rendesi
2 çorba kaşığı domates salçası
su
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Patatesler yıkanıp haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulur ve blenderden geçirilir. Tereyağı eritilir. Patatesler ilave edilir, yumurta eklenir ve karıştırılır. Süt ve tuz ilave edilerek 2-3 dakika kaşıkla karıştırmak suretiyle pişirilir ve bir kenara bırakılır.
Soğan rondodan geçirilir ya da rendelenir. Ekmek ıslatılır.








Kıyma, soğan ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, yumurta, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilerek 5-6 dakika yoğrulur. Fırın 200 C dereceye ayarlanır. Kıymadan ceviz büyüklüğünde (18 ad.) parçalar alınarak yuvarlanır, tas şekli verilerek şekillendirilir ve fırın kabına dizilir. 20 dakika kadar fırınlanır. Köfteler fırından alınarak. Hazırlanan patetes püresi köftelerin içine kaşıkla konur. Pürenin üzerine kaşar rendesi konur.
Salçalı su hazırlanır. Köftelerin üzerine gezdirilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirilerek 200 C decedeki fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.