20 Ağustos 2009 Perşembe

ÇİNTME


Malzeme:
5 ad, kabak
4 ad.domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 ad.kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
karabiber-tuz - kimyon

Kabaklar kazınır küp doğranıp tuzlanır. 20-25 dakika kadar tuzlu olarak bekletilip bol su ile yıkanır. Soğan küp doğranır, salça sulandırılır. Yağ, salça ve soğan tencereye alınıp birlikte kavrulur. Kabaklar ilave edilir ve tencere sallanarak kabakların karışması sağlanır. Domates, şeker, tuz, karabiber ve 2 su bardağı su ilave edilir. Dereotu ayıklanıp yıkanır ve kıyılarak yarısı tencereye ilave edilir. Kabaklar yumuşak bir hal alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Piştikten sonra 10 dakika demlendirilir. Tabağa alınarak dereotu ile sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.