15 Ağustos 2009 Cumartesi

ERİK MARMELATI


Malzeme:
7 kg.kırmızı erik
2 su bardağı su
4 kg.şeker

Erikler bol su ile yıkanır. Derince bir tencereye su ilave ederek konur. Erikler yumuşak bir hal alıp eriyene kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdekleri ayrılır. Bez torba içerisine dökülür. Altına bir tencere konur ve torba yüksek bir yere asılır. Bir gece bu şekilde bırakılır.

(Akan erik suyu bir kaç dakika kaynatılarak erik ekşisi elde edilir. Sıcak halde kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır. Bir müddet ters çevrili olarak bekletilir. Yaklaşık 1 lt.lik 5 kavanoz erik ekşisi çıkacaktır. )

Bez torbanın içerisinde süzülen erikler ocağa alınarak şeker ilave edilir ve birlikte 6-7 dakika kaynatılır. Üzerine koruyucu tül koyarak kıvamı gelene kadar güneşlendirilir. Cam kavanozlara doldurularak serin bir yerde muhafaza edilir.

2 yorum:

  1. süpperrrr...!!!!
    bu erik ağacı sizde olduğu sürece daa neler neler yaparız :)))
    lütfen iyi davranın ağacınıza emi.!??

    YanıtlaSil
  2. ewet canım sayende eriğin bir çok çeşitini denemiş bulunuyorz.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.