9 Ağustos 2009 Pazar

LOKMA TATLISI



Malzeme:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ılık su 1/2 çay kaşığı tuz


Şerbeti:


2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için;
1,5 su bardağı sıvıyağ

Şeker ve su karıştırılarak şeker eriyip kıvamlanıncaya kadar pişirilir. (Şerbet kıvamı katı olmamalıdır). Limon suyu ilave edilerek ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Yumurta ve süt karıştırılır. Şeker, tuz ve su ilave edilir. Maya ılık su ile sulandırılarak karışıma ilave edilir. Un azar azar eklenir ve karıştırılır. Boza kıvamında sıvı bir harç elde edilir.

Mayası gelene kadar oda sıcaklığında bekletilir. Mayası gelince kızartma tenceresine konan yağ kızdırılır. Bir tatlı kaşığı yağlanır ve hamurdan alınıp kızdırılmış yağın içerisine atılır. Kızardıktan sonra delikli kepçe ile kızaran lokmalar alınıp şerbetin içerisine atılır. 1-2 dakika karıştırılarak tabağa alınarak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.


Lokma tatlısının kardeşime doğum günü armağanı olarak yaptım. Bugün doğum günü. Nice yıllara kardeşim. Hayatın hep tatlı olsun :-))

2 yorum:

  1. ayyy caanım kardeşim ne severim lokma tatlısını nasılda bilirsin. offf amma da güzel görünüyorlar... ellerine sağlık çook teşekkür ederim canımcığım...
    yemiş kadar oldum heye ;)))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.