12 Mart 2009 Perşembe

AMASRA SALATASI


Malzeme:
10 yaprak yerli marul
2 yaprak kıvırcık
3 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu
8-10 yaprak taze nane
5-6 parça pancar turşusu
1 yemek kaşığı mısır
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke

Kıvırck, yerli marul ve nane yıkanır, sirkeli suda 30 dakika ıslatılır. Sonra süzgece alınıp süzülür. Bıçak kullanamadan elle marullar bölünür ve salata tabağına alınır. Üzerine az tuz ekilir ve karıştırılır. kırmızı lahana turşusu, mısır, pancar ve yeşil nane bütün olarak üzerine serpilir. Limon suyu ve zeytinyağ gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.