12 Mart 2009 Perşembe

KIYMALI BEZELYE

Malzeme:
500 gr. bezelye
200 gr.yağsız kıyma
2 ad.havuç
1 ad.patates
1 kuru soğan
2 sap yeşil soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
tuz-kimyon-toz kekik


Bir tencereye kıyma, tuz,karabiber, kimyon,yağ ve az su konup suyu çekilene kadar arasıra karıştırarak pişmeye bırakılır. Daha sonra sulandırılmış salça ve küp doğranmış kuru soğan ilave edilir. Yeşil soğan ince doğranıp birlikte kavrulur. Küp doğranıp yıkanan havuçlar ilave edilip karvulur. Patates soyulur yıkanıp küp doğradıktan sonra tencereye ilave konur bir-iki çevrilir. Üzerine yazdan hazırladığımız bezelye (ya da konserve bezelye) ilave edilir. 1-2 dakika birlikte karıştırılır. Üzerini ancak örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Şeker konur ve pişene kadar kaynatılır. Piştikten sonra üzerine toz halde kekik serpilir sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.