18 Mart 2009 Çarşamba

ELMALI PAY


Malzeme:
1 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 ad. elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
Elmalar soyulup rendelenir. Şeker ilave edilerek ocakta pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilir. Diğer taraftan yumurta, yağ, şeker, yoğurt ve kabartma tozu karıştırlır. Un ilave edilerek hamur yapılır. Hamurun yarısı yuvarlak cam tepsiye ya da kelepçeli tepsiye yayılır. Hamurun üzerine pişirdiğimiz elma yayılır. Kalan hamur elmanın üzerine rendelenir. 175 C dereceye ayarlanan fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra arzu edilirse üzerine pudra şekeri serpilerek soğuk servis yapılır.
Annemin tariflerinden hoş lezzette bir paydır bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.