Malzeme:
1 çay bardağı tarhana
1 ad.domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
2 su bardağı etsuyu
2 su bardağı su
tuz-kimyon-karabiber
Kuru nane yağda az kavrulur üzerine sulandırılmış salça ve küp doğranmış ya da rendelenmiş domates ilave edilip 2-3 dakika karıştırılarak pişirilir. Sıcak halde etsuyu, kimyon, karabiber ve tuz ilave edilir. Sade soğuk su ile tarhana sulandırılıp azar azar tencereye akıtılır, bir yandan da karıştırlır. Kaynadıktan 10 dakika sonra içine sarımsak rendelenip sirke ilave edilir. Ocaktan alınır. Arzu edilirse üzerine kızarmış ekmek parçaları ile sıcak olarak servis yapılır.
18 Mart 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.