12 Mart 2009 Perşembe

İZMİR KUMRUSU

Malzeme:
5 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı ılık su
20 gr. yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
çörekotu-susam

Süt ılıtılıp maya sütle eritilir. 10 dakika sonra süte şeker, sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir. 1 bütün yumurta ve diğer yumurtanın sarısı , tuz un ilave edilerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur yapılır.








Hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir yerde mayalandırılır. Mayası gelince uzun şekiller verilerek yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Tepside 35 dakika bekletilir. Üzerine Ayırdığmız yumurta akı sürülür. Çörekotu ve susam ekilir. Bıçak yardımıyla üzerine 3-4 çizik atılır. 180 C derecedeki fırında pişirilir.
Arzu edilirse ızgarada ya da tavada pişirilen sucuk, sosis, salam ve biberler içine yerleştirilir. Kaşar peyniri ve domates dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.