8 Mart 2009 Pazar

ZENGİN SALATASI

Malzeme:
10 ad.kuru kırmızı biber
1 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 küçük kuru soğan
1 ad.limon suyu
1 kahve fincanı ceviz içi
1 kahve fincanı yer fıstığı
4 tane badem
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağ
tuz-kimyon

Biberler yıkanır ve akşamdan ıslatılır. Sabah şişen biberler süzülür tuz ilave edilir ve rondodan geçirilir. Bulgur yıkanır biberle karıştırılıp 20 dakika bekletilir. Soğan küp doğranır tuzlanır 2 dakika bekletilir ve ovulup yıkanır. Biberlere eklenir karıştırılır. Maydanozdan bir kaç yaprak ayrılır ve kıyılır biberle karıştırılır. Ceviziçinden süslemek için ayrılır ve kalan ceviz ve fıstıklar havanda çok ezmeden dövülür limon suyu ile birlikte bibere ilave edilip karıştırılır. Kimyon eklenir. Zeytinyağından 1 yemek kaşığı ayrılır, kalan yağ karıştırılır ve servis tabağına alınr. Üzerini ceviz badem ve maydanoz ile süsledikten sonra zeytinyağ ilave edilir Servis yapılır.


Annemin mutfağının ve yemeğe gelen konuklarına ikram ettiği vazgeçilmez salatalarındandır. Bu annemin yaptığından farklı bir tarif. Zengin salatası*1 annemin taridir. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.