1 paket fiyonk makarna
1 ad.havuç
1 ad.domates
2 yemek kaşığı bezelye
2 ad.yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3-4 sap maydanoz
1 ad.kuru soğan
2 diş sarımsak
kaşar rendesi-tuz
Haşlamak için;
2 lt.su
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
Su kaynatılıp süt ve yağ konur. Makarna ilave edilip haşlanır. (Makarna fazla diri ya da hamurlaşmamalı o yüzden suyu az gelirse kaynar halde su ilave edilmeli )Üzerine 1 su bardağı suğuk su ilave edilir. Diğer taraftan bezelye haşlanır. Havuç kazılır ve küp doğranarak haşlanır. Domates rendelenir.
Biber küçük doğranır. Soğan rondodan geçirilip yağda kavrulur. Üzerine rendelenmiş sarımsak, haşlanmış havuç ve bezelye ilave edilir. Domates rendesi, tuz eklenip, domates suyunu çekene kadar tencerenin kapağı kapatılır. Sebzelerin suyu çekilince makarna bol soğuk su ile yıkanır ve sebzelere ilave edilir. Birlikte karıştırılır. Üzerine maydanoz yaprakları konur. Kaşar rendesiyle servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.