Malzeme:
1 su bardağı arpa şehriye
1/2 demet nane
4 ad.yeşil soğanın yeşil kısmı
1 çorba kaşığı mısır
1 ad.taze kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru dereoto
tuz
2 su bardağı su
Şehriyeden 1 çorba kaşığı şehriye (şehriye pilavı gibi pişirilir) yağda rengi koyulaşana kadar kavrulur. Kalan şehriye ilave edilip birlikte kavrulur. tuz, karabiber ve kimyon ilave edilerek üzerine sıcak su konup pişirilir. Yeşillik ve kırmızı biber yıkanıp doğranır. Demlenen şehriye ahşap kaşıkla karıştırılır. Şehriye soğuduktan sonra üzerine yeşillik, mısır ve kırmızı biber konur karıştırılır. Salata tabağına aldıktan sonra üzerine nar ekşisi gezdirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.